Danas pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini, zapadu, jugozapadu Bosne i u višim područjima. Na cijelom sjeveru zemlje i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima preovladavaće dugotrajna magla ili niska oblačnost. Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, u sunčanim područjima od 9 do 14°C.


U subotu, 28.11.2020., na cijelom sjeveru zemlje i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima preovladavaće dugotrajna magla ili niska oblačnost. U Hercegovini, zapadnim, jugozapadnim područjima Bosne i na planinama mala do umjerena oblačnost. U večernjim satima naoblačenje u cijeloj zemlji. Tokom noći na nedjelju u Bosni se očekuje slab snijeg, a u nizinama može padati i slaba kiša. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i 0°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, u sunčanijim područjima od 9 do 14°C.

U nedjelju, 29.11.2020., u Bosni i Hercegovini oblačno. Prije podne u Bosni lokalno može padati slab snijeg, u nizinama i slaba kiša. U Hercegovini slaba kiša u jutarnjim satima. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje i do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 13°C.

U ponedjeljak, 30.11.2020., pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 11°C.


FHMZBiH