U Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine se prognoziraju na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu od 9 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.

U Sarajevu oblačno. Povremeno može padati kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 13°C.

U petak, 9.12.2022., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme kišom. Jače padavine se prognoziraju na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu od 9 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.

U subotu, 10.12.2022., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine se prognoziraju na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 17°C.

U nedjelju, 11.12.2022., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. U višim područjima će padati snijeg ili susnježica. Vjetar umjerene jačine. Prije podne većinom jugo. Od jutarnjh sati u sjevernim područjima vjetar mijenja smjer na sjever, a u drugom dijelu dana i u ostatku zemlje. Topliji dio dana je prije podne sa temperaturom zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 10 do 15°C. U drugom dijelu dana temperaturom zraka je u opadanju.

U ponedjeljak, 12.12.2022., pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom ili susnježicom, na jugu sa slabom kišom. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu od 5 do 9°C.

FHMZBiH